נקודת התורפה הפיננסית של מייסד ומנכ"ל חברת היי-טק

"הפחד הגדול ביותר של אמריקאים לגבי פרישתם הוא שלא יהיה להם מספיק נכסים כדי להרשות לעצמם לפרוש ומעבר לכך, 43% מהם אמרו, כי חששם הגדול ביותר בנוגע לפרישה הוא, כי הם יחיו מעבר לחסכונותיהם".

כמתכנן פיננסי ומנהל עושר המתמקד באוכלוסיית חברות הטכנולוגיה האמידה, ניסיתי לשפר את השירות על ידי הבנת הצרכים של אוכלוסייה זו, מחד גיסא, והחששות, מאידך גיסא, ופניתי למספר מלקוחותיי, אשר הגיעו מהתחום הטכנולוגי ואשר שפר מזלם ליטול חלק או במכירת או בהנפקה של חברה, ושאלתי אותם לגבי הסוגיות לעיל. מהתשובות שקיבלתי מהם ובתוספת ניתוח נתונים שאספנו בחברתנו, דה סרוויס, מצאנו מס' לא מבוטל של סוגיות, המטריד אוכלוסייה זו:

  1. "תוחלת העבודה" בענף הטכנולוגי מאוד קצרה – הסבירות להיות מועסק בגיל 55, במיוחד בתפקידים בכירים, נמוכה.
  2. סביבה עסקית אינטנסיבית בקרב בעלי התפקידים הבכירים תורמת לסעיף 1 לעיל.
  3. הצלחה מגבירה מתח.
  4. תוחלת החיים עולה והמשמעות של עליה זו הינה, כי נדרשים סכומי כסף גדולים יותר כדי לקיים מבחינה פיננסית את העלייה הזו.
  5. רמות הכנסה גבוהות מייצרות רמת חיים גבוהה למשק הבית אשר ממנה קשה לסגת לאחר מכן.
  6. רוב משקי הבית מעריכים בחסר את סכום ההוצאה החודשית שלהם. הערכת החסר נמוכה בשיעור של כ- 30% מסכום ההוצאה בפועל.
  7. תזרים הכנסות חודשי ונכסים שישרתו את המטרות והיעדים הפיננסים של משק הבית מדורגים בסדרי עדיפות עליונה.
  8. בעלי אזרחות אמריקאית וישראלית כפופים לחקיקה בשתי המדינות ולא מודעים לחובותיהם אל מול הרשויות האמריקאיות בהיבטי ההשקעה (מה מותר ומה אסור).
  9. מיקור חוץ של ייעוץ עבור הנכסים ל"סמנכ"ל כספים" למשק הבית נשקל בחיוב והמגמה הזו הולכת וגוברת.
  10. מפאת לוח הזמנים העמוס של אוכלוסייה זו, מוערכת מאוד נקיטת יוזמה מצד הגורם המייעץ.
  11. קיים פרדוקס בקרב נושא שנאת הסיכון באוכלוסייה זו. מחד גיסא, כאשר מדובר על השקעות בחברות הזנק, ניתן למצוא השקעה כספית גדולה למרות הסטטיסטיקה הפחות מעודדת, ומאידך גיסא, כאשר מדובר על השקעות סחירות בעלות מאפיינים פחות מסוכנים, יחשבו פעמיים.
  12. מרבית אוכלוסייה זו מעולם לא הגדירה לעצמה מה הם המטרות והיעדים הפיננסים של משק הבית עם תום תוחלת החיים ומכאן קיים חוסר ידיעה מהותי בנוגע למהו סך הנכסים שמשק הבית נדרש לו, איך מייצרים תזרים תקופתי כשההוצאות גדולות מההכנסות ומתי נכון למשוך כספים?

לשיטתנו, נכסים (חסכונות כספיים ופנסיוניים, נדל"ן, אחזקה בחברות ועוד) הנם אמצעי ולא המטרה. המטרה לא הוגדרה על ידי מרבית מאוכלוסייה זו.

הליווי הנכון למשקי בית אמידים, אשר מקור הונם הנו העולם הטכנולוגי, לאור החששות שצוינו למעלה, מחייב הכרות עם מגוון רב של סוגי נכסים/השקעות הדורשים התמחות, משוק ההון, דרך עולם המימון, הנדל"ן וניהול הסיכונים וכן מחייב בסינרגיה כדי למצות, ככל הניתן, את היבטי המס. חשיבות גבוהה יש לכך שנותן השירות יתפקד כמשרת אמון של הלקוח.

* הכותב הנו מתכנן פיננסי מוסמך שותף בחברת The Service, מנהל מקצועי לשעבר של תחום חיסכון ארוך טווח ותחום קרנות הפנסיה החדשות בקבוצת פסגות בית השקעות ומנהל יחידה עסקית לשעבר בחברת "מבטח סימון". בעל תואר בוגר במקצועות הביטוח ותואר מוסמך במנהל עסקים בהתמחות מערכות מידע.

כתבות נוספות

10.04.2025

פודקאסט 'מה יש במקום?' פרק 7 – השקעה מסוג אחר | 103FM

כתב : The Service

עולם ההשקעות בנדל"ן נתפס מזה שנים כאפיק השקעה מבטיח, אך גם כזה שדורש הבנה מעמיקה והתמודדות עם אתגרים רבים. כיצד בוחרים באפיק הנכון? ואיך פועלות קרנות השקעה בנדל"ן? בפרק השביעי

קרא עוד
10.03.2025

פודקאסט 'מה יש במקום?' פרק 6 – כיצד ניתן להפיק רווחים מקרנות פרטיות? | 103FM

כתב : The Service

כולם מדברים על השקעות פרטיות, אבל מה זה אומר בפועל? אילו סיכונים כרוכים בזה? ואיך אפשר למנף את זה לרווחים משמעותיים? בפרק השישי של הפודקאסט 'מה יש במקום', נגה קנז

קרא עוד
12.02.2025

פודקאסט 'מה יש במקום?' פרק 5 – השקעות בנדל"ן | 103FM

כתב : The Service

נדל"ן הוא אחד מאפיקי ההשקעה הפופולריים ביותר, אך האם כולם באמת מבינים את ההזדמנויות והאתגרים שבו? מהם סוגי הנכסים שכדאי להכיר, ואיך קרנות ריט יכולות לסייע ביצירת תשואה? נגה קנז

קרא עוד
לכל הכתבות